Een nominatie om trots op te zijn

De Standaard is genomineerd voor de verkiezing van de Site van het Jaar. Amai, zal u zeggen, Site van het Jaar, dat is nogal wat! Dat zeiden ze daar op de redactie ook en om de nominatie te vieren werd er prompt een artikeltje over gepubliceerd. Soms is bescheidenheid gewoon niet op zijn plaats.

Toch bleef het een tamelijk kort artikeltje, want de jongens van de onlineredactie mogen dan fier zijn, ze lopen niet naast hun schoenen. Een beetje jammer is dat in dit geval, want nu is het bericht eigenlijk te kort. U leest bijvoorbeeld:

In de categorie ‘Nieuws & duiding’ sleepte De Standaard Online een nominatie binnen. Ook de site van Het Nieuwsblad is in deze categorie genomineerd.

Maar met iets meer tekst was de nominatie misschien nóg beter geduid. Bijvoorbeeld:

In de categorie ‘Nieuws & duiding’ sleepte De Standaard Online een nominatie binnen. Ook de sites van Het Nieuwsblad, De Morgen, Het Laatste Nieuws, Gazet Van Antwerpen, Metro en De Tijd zijn genomineerd.

Of , als het dan toch zo kort moest:

In de categorie ‘Nieuws & duiding’ sleepte De Standaard Online een nominatie binnen. Het Belang van Limburg is de enige Vlaamse krant die niet eveneens genomineerd is.

4 gedachtes over “Een nominatie om trots op te zijn

  1. Er staat eigenlijk ‘de Gazet van Antwerpen’ en niet ‘De Gazet van Antwerpen’, maar zulks is natuurlijk slechts te begrijpen door de overgeletterde bibliofielen die minuskel van majuskel weten te onderscheiden. Dat mogen wij niet van ons luisterpubliek verlangen en daarom bedanken wij Jan voor deze zinvolle opmerking. Het wordt aangepast, Jan!

    Wij zijn trouwens aangenaam verbaasd, zowel door de corporate pride bij de mensen van de frut, als door het nut dat een webredacteur plots etaleert.

  2. De verkiezing voor Pedanterik van het Jaar zou hier wel nog een aantal kandidaten kunnen opscharrelen, me dunkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s