Adieu, Le Central

Het plein voor het station van Schaarbeek is bijna helemaal vernieuwd. Er zwerven nog wat hekken rond en  slijkplassen liggen links en rechts, maar van zodra iemand eraan denkt die op te ruimen, zal het plein af verklaard worden.

U zou het niet zeggen als u mijn bureau zag, maar ik ben een groot voorstander van orde en netheid. Daarom ben ik ook een groot voorstander van het oplappen van vervallen pleinen, zoals het Elisabethplein voor het station van Schaarbeek. In het begin ziet een fris gemoderniseerd plein er altijd wat steriel uit, maar er zijn hangjongeren met pennenmessen en spuitbussen autolak voorradig om dat te verhelpen.

Toch is het plein is er niet beter op geworden, want het lijkt er steeds meer op dat café Le Central de deuren voorgoed heeft gesloten. Dat is een blijvende verarming voor het Elisabethplein. Waar zal ik, wanneer ik de stoptrein naar Erps-Kwerps nu nog mis, een stoer bord spaghetti genieten, vergeten chansons beluisteren, honden aan mijn natte broekspijpen laten snuffelen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s