Live beursadvies van Auguste Plasky

Live beursadvies met Auguste Plasky vanuit, jawel, De Beurs.

“*kuch* Ahum, waarde euhm…mannekes, nu Fortisbank bijkans op zijn gat ligt en door een of andere obscure fransoos gaat overgenomen worden, is het tijd dat ik de stilte verbreek en mijn beursgeheimen met jullie allen deel. Enfin…bijna al mijn beursgeheimen.

Laat mij beginnen met te zeggen dat er zowel voor- als nadelen aan het crisisgebeuren (dit is de geijkte mediaterm voor een crisis, nvdr.) zijn. Voordelen: we zijn van Lippens af en gelijk ook van dat onnozele blokskes-logo. Nadelen: nog meer gezaag op café,  over spaarcenten dan nog en bijgevolg minder tournées generales.

Dit gezegd zijnde (dit is de geijkte media-uitdrukking om over te gaan tot een volgende gedachte zonder dat daar echt aanleiding voor is, nvdr.): ik heb van mijn leven nooit in aandelen vertrouwd, laat staan er in belegd. Ook spaarboekskes hebben mij nooit kunnen bekoren en toen godbetert Marianne Thyssen garandeerde dat het Belgische spaargeld in haar veilige handen ligt (en in die van Yves Leterme), ben ik even naar het toilet gegaan. Hetzelfde geldt voor termijnrekeningen, kasbons en ander vastrentende braggel.

Daarom: creëert uw eigen financieel product! Ik weet niet of het toeval is, maar erg lang heb ik niet moeten zoeken: sterke drank in flessen van 75 cl. Enkel voordelen. De prijs ervan is altijd braafjes gestegen met 2% per jaar, het wordt nooit of te nimmer slecht en het valt gemakkelijk te stapelen (zolang men zich houdt aan de financiële norm van 75 cl. Indien men per accident grotere flessen verwerft, dient men deze rechtop te bewaren in de slaapkamer).  Het betreft hier bovendien een bijzonder liquide product, dus in geen tijd te verzilveren in cash.

En weet u wat het beste aan dit beleggingsproduct is? Als de economie écht op haar grondvesten begint te kraken (dat merkt u wel wanneer de financieel analist van CNN niet alleen woorden als hurricane en rock bottom gebruikt, maar ook nog eens over de pijngrens van 140 dB gaat),  beschikt u over een kelder vol levensnoodzakelijke producten op basis van gezonde druifjes, granen en meer van dat lekkers. Terwijl de wereldbevolking massaal creveert, zit u hoog en droog op  een stapel vitamientjes!

Voor op maat gesneden beursadvies kan u telefonisch terecht  op de redactie voor  de vriendenprijs van 17 euro per min.

Dit was live vanuit (café) De Beurs, uw vriend Auguste voor Radio Plasky. Over naar de studio!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s