Analyse: Jurgen Verstrepen bracht kartel ten val

Er is iets mis met uw kalender. U denkt dat het vandaag 23 september is, maar u loopt een week achter. Het is eigenlijk al één oktober. Gisteren was het namelijk dertig september. Daar hebben wij harde bewijzen voor.

Graag breng ik u deze uitzending in herinnering. Zij gaat over de persstop die Jurgen Verstrepen aankondigde tot dertig september.

Gisteren gaf Verstrepen een interview in Ter Zake. Aan Lisbeth Imbo weliswaar, maar technisch gesproken blijft dat een interview. En omdat de situatie niet smeekte om een interventie van LDD en al helemaal niet om één van Verstrepen in het bijzonder, kunnen wij maar één conclusie trekken: het was gisteren dertig september. Anders zou Verstrepen toch niet van zich laten horen?

Lezen wij nu opnieuw wat hij in augustus verkondigde:

Tot 30 september zal ik geen politieke interviews, uitspraken en quotes over mezelf en LDD meer geven. Die dag heb ik immers ‘belangrijk’ nieuws.

“Belangrijk nieuws,” ja, zo kun je de breuk van het kartel wel noemen. Vindt u het straf dat Verstrepen wist dat het op dertig september prijs zou zijn? Wij niet. Want Verstrepen heeft dat einde zelf geregisseerd. Zijn persbericht ging als volgt verder:

Ik heb beslist. De teerlingen zijn geworpen. Alles staat klaar. Er is geen weg terug. Waarschijnlijk zal niet iedereen blij zijn maar soms moet je – zoals ik al eerder bewezen heb – beslissingen in je leven durven nemen die… grensverleggend zijn.

Hoe hij het geflikt heeft, weten wij ook niet, maar vast staat dat Jurgen Verstrepen het kartel ten val heeft gebracht. Sympathiek kun je hem nog steeds niet noemen, maar niemand kan nu nog ontkennen dat hij  veel meer politiek talent bezit dan ooit voor mogelijk werd gehouden.

Advertenties

2 gedachtes over “Analyse: Jurgen Verstrepen bracht kartel ten val

  1. Pfffff… wat een veronderstelling van “leg u daar maar neer” is dat nu weer???
    Ben is benieuwd wat jullie gaan schrijven op 30 september als mocht blijken dat het dan toch over iets anders ging…
    Ik weet in ieder geval dat ik op 30 september terug kom kijken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s