Zwijgplicht

Er zijn journalisten die desnoods de duivel pijpen om informatie te vergaren. Ook bestaat het soort dat gemakzuchtig achterover leunt en artikels uitsluitend schrijft met de info die ze op een schoteltje aangeboden krijgen, bij voorkeur in de vorm van belga- of persberichten. En tot slot, afgezien van de grijstinten die zich tussen de twee vorige categorieën bevinden, heb je Gorik Van Holen en Johan Corthouts. Die laten vandaag in De Morgen blijken hoezeer ze hun best doen om geen antwoorden of relevante informatie te moeten horen.

Op vraag van De Morgen weigert Belgacom te zeggen welk diploma de benoeming van Fagard rechtvaardigt.

Advertenties

7 gedachtes over “Zwijgplicht

 1. Een beetje non-kritiek. Met die zin slagen ze er net in Belgacom in een extra pover daglicht te stellen. Of dat gedegen journalistiek is, is natuurlijk nog een andere vraag.

 2. Het journalistieke peil van de Standaard valt ook op te meten in dit artikel van Yves De Lepeleire. De zou-journalistiek viert hoogtij. Misschien kan de krant opgaan in Dag Allemaal?

  http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=UV1VINNA

  ‘Na twee moeilijke jaren als gevolg van de pijnlijke episode in La Louvière, wil ik mijn blazoen weer oppoetsen. Ik word nu opnieuw een normale burger ten dienste van de mensen’, zei Gilbert Bodart drie weken geleden, toen bekend raakte dat hij bij zijn nieuwe werkgever, de Grotten Van Han, zou instaan voor de marketing. Maar door zijn werkgever te helpen bestelen, heeft Bodart maar een iemand bediend, blijkt nu: zichzelf.

  Bodart zou aan de overval hebben meegewerkt om zijn gokschulden te betalen, werd gisteren al gefluisterd. Dat is nog niet zeker, maar zou niet verbazen. De ex-doelman kampt al tien jaar met een gokverslaving, die hem meermaals in de moeilijkheden bracht. Van een leugen meer of minder is hij niet gestorven.

 3. Ahaha, kijk, ’t is zeker een studente toerisme!

  Altijd een moeilijke keuze, beschimpen of verlichten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s