Leuk klaarkomen met catchy button

Female orgasm…I dare. Female orgasm…I care!

Zo schijnt een leuze van de (aspirant-)politici van animo tegenwoordig te klinken. Wie gewaagde daar van een crisis en een gebrek aan inspiratie bij de Vlaamse socialisten?

Bernard Dewulf wond zich erover op in De Morgen en uiteraard lieten de animoërs de kans niet passeren om te reageren met een lezersbrief waarin de noodzaak van hun ‘sensibilisatieactie’ werd verduidelijkt. Door middel van ‘campagnebuttons’ met het opschrift “Female orgasm… I care” willen de jongeren seks opnieuw ter sprake brengen om het “positief, evenwaardig en leuk benaderen.” Volgens animo-voorzitter Bram Borieau en nationaal bestuurslid Anke Gittenaer speelt de vrouw in bed immers al te vaak, zoals in het animo-bestuur, de tweede viool.

Het campagnedossier van de animozen bevat nog meer lekkers voor wie van kramakkelachtig onder woorden gebrachte non-informatie houdt:

Onze catchy button ‘Female orgasm…I care!’ is een teaser om te babbelen over genot in de slaapkamer en over het genot van vrouwen in het bijzonder.

Als maatschappelijke jongerenorganisatie vindt animo het verontrustend en ook spijtig dat jonge vrouwen niet altijd weten wat echt genieten is, alsof moeten doen of hun seksverwachtingen verlagen.

Laten we hun verwachtingen op voorhand niet te ver naar beneden bijstellen. Laten we in de plaats daarvan het vrouwelijk orgasme vieren en wat hoger op het seksmenu zetten.

Teasen en pleasen staan hoog aangeschreven, genieten en echte tieten heel wat lager.

Ontroerend hoe de mannelijke tekst de eenentwintigste-eeuwse vrouw met dito taalgebruik poogt te emanciperen door 10.000 broches te verspreiden zonder enige andere boodschap dan dat we seks leuk moeten benaderen. En zonder enig ander effect dan dat ieder die van de campagne hoort zijn appetijt voor onbepaalde tijd kwijt is.

Je zou zeggen dat die animoranen gewoon op zoek zijn naar media-aandacht, maar wat ze volgens mij echt nodig hebben, is eens een nacht stevig van bil gaan. Dat zou pas leuk zijn.

Advertenties

Een gedachte over “Leuk klaarkomen met catchy button

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s