Moedwillige domheid

Nog maar één match hebben wij live gezien van dat hele EK voetbal, mijn broer en ik. Maar wij weten genoeg: Nederland 1 is onze zender. Ongeveer een half uurtje Duitsland-Polen op VT4 volstond om Carl Huybrechts en al zijn kompanen af te schrijven voor de rest van dit toernooi.

Zo had commentator Luc Van Doorslaer slim opgemerkt dat de Poolse Jacek Bak een accent in zijn naam heeft staan dat wij West-Europeanen niet kennen: een ogonek onder de ‘a’ in ‘Bak’. Van Doorslaer was op onderzoek getrokken en dat bleef niet zonder gevolg. Of toch: “Het schijnt dat we ‘Bak’ eigenlijk als ‘Bók’ moeten uitspreken. Nu ja, laat ons maar gewoon ‘Bak’ zeggen.”

Moedwillige domheid, dat ging mij te ver. Mijn broer merkte dan weer geërgerd op dat het geluid erg slecht was afgesteld: je hoorde de babbelzieke commentatoren amper boven het stadion uit komen. Gepruts alom, kortom, en krachtdadig werd ik bevolen naar Nederland 1 te zappen.

Daar klonk het publiek opmerkelijk stiller. Er was ook maar één commentator in plaats van twee, en hij vond het niet nodig om twee keer 45 minuten integraal vol te babbelen. Als hij dacht dat wij het zonder zijn uitleg ook wel snapten, zweeg hij gewoon. De verslaggeving klonk aldus sober, rustig en aangenaam.

Dat is ongeveer alles was de verslaggeving op VT4 niet is. Ze hebben daar nog niet veel bijgeleerd sinds het WK voetbal twee jaar geleden.

Advertenties

Een gedachte over “Moedwillige domheid

  1. Mij irriteert vooral de astrantheid waarmee Carl Huybrechts zijn gasten afbreekt om reclameblokken aan te kondigen. Je ziet Boskamp en De Mos gewoon keihard ‘klootzak, het begon net lekker te lopen’ denken. Huybrechts voelt ook altijd de drang om de kijker op de precieze duur van de reclameblokken te wijzen, in seconden dan nog…

    Die aflevering gezien met die grote rode paraplu’s? Hilariteit. Een wedstrijd kaderen in de gutsende regen, alsof er geen overdekte buitenstudio nodig zou zijn in het gebergte…

    If it wasn’t for Rik De Saedeleer an sich, ik gaf het programma ook een 0 op 10.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s