De Morgen Maandag

Enkele losse bedenkingen na een treinrit met De Morgen in de hand.

  • de buitenlandse berichtgeving haalt het weer met stip van het binnenlands gemekker
  • buitenlandse hoogtepunten: Congo, Mexico en China
  • binnenlands diepterecord: de zelfbevlekking van drie redacteurs die de Mont Ventoux hebben beklommen (lijkt buitenland, maar de focus ligt wel degelijk op de drie heren)
  • meer Pauli, minder Desmet: het commentaarstuk van Walter Pauli is uitstekend, en tel de vlijmscherpe opiniebijdrage van Karel De Gucht daarbij om te stellen dat ‘De Gedachte’ ervoor zorgt dat de krant van vandaag geslaagd kan worden genoemd (deze zinsconstructie daarentegen…). ook het maandaginterview en de bijbehorende voorpagina is overigens een aanrader.
  • ik vraag me af wat Agnes Goyvaerts ooit gedaan heeft dat ze elke week een verspilde pagina mag vullen met “een persoonlijke, kritische kijk op de wereld van leven en stijl”. misschien heeft ze beloofd niet met Klaus Van Isacker te slapen zolang ze haar pagina behoudt?
  • internet versus krant: wat gisteren groot nieuws was op alle nieuwssites (bij DS Online stond het zelfs een hele poos bovenaan), een kartelpartner van de NV-A die de PS de ‘Parti Séparatiste‘ noemt, verschijnt vandaag in de politieke kolderrubriek ‘Onder vrienden’. het gebeurt trouwens wel vaker dat berichten op krantensites met neonlampen worden aangekondigd en de dag daarna blij mogen zijn met een papieren hoekje. zegt het iets over de online redactie, over de surfers die zo’n bericht bespammen met reacties of over de krantenlezers? om het met Ivan De Vadder te zeggen: het blijft koffiedik kijken.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s