De krant is fout, leve de krant!

In Limburg treurt men, want de Hasseltse deelnemers aan de televisiehype ‘Mijn restaurant’ moesten het in extremis afleggen tegen de Leuvenaars. Volgens sommigen zou dat te maken hebben met het verkeerde televotingnummer dat in de Het Belang van Limburg zou hebben gestaan, maar niet iedereen lijkt het daarmee eens te zijn.

Vergelijk:

De krant Het Belang van Limburg krijgt vandaag kritiek omdat ze in de krant van donderdag een fout nummer hebben gepubliceerd voor de finale van ‘Mijn Restaurant’.* Die kritiek blijkt nu onterecht.

De krant had het 0905-nummer overgenomen waarmee Exquisa moest strijden in de halve finale (0905 53 002).

VTM besliste om dat nummer voor de finale te veranderen in 0905 53 001.

Overal duiken nu berichten dat het foute nummer in de krant Exquisa de das heeft omgedaan maar dat wordt door de woordvoerder van VTM ontkend: “Op de laatste dag, donderdag, is er geen enkel afwijkend stemgedrag geweest. De verhoudingen bleven dezelfde met die van de dagen voordien.”

Het Belang van Limburg drukte in de krant van gisteren het telefoonnummer af waarnaar fans van Exquisa konden bellen. Maar het nummer dat voor Hasselt gebeld moest worden, eindigde in de krant op 2, terwijl dat eigenlijk 1 moest zijn. Bellers die zich op de informatie van de krant baseerden, gaven hun stem dus in extremis aan Leuven.

De krant blunderde ’s avonds trouwens nog een tweede keer. Zes minuten voor het verdict viel, verstuurde ze in een sms al het nieuws dat Jelle en Micheline van D’Hoogeschool gewonnen hadden. Vandaar allicht de beduusde blikken bij de twee Limburgse meisjes net voor de bekendmaking van de winnaar.

Welk fragment zou uit Het Belang van Limburg komen?

*Let vooral niet op de abominabele zinsconstructie, de foutieve werkwoordsvorm (tijd en getal) en de onnodige herhaling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s