Bescheidenheid bij De Morgen

Ze mikken bij De Morgen niet al te hoog. Bescheidenheid is eigen aan de krant, zeggen sommigen. Anderen noemen het luiheid of nonchalance. Hoe dan ook, niet enkel het beste is goed genoeg voor De Morgen. Alleen is het natuurlijk niet de bedoeling dat de lezer dat ook weet.

De lezer wordt dus licht om de tuin geleid met subtiele suggesties. Over de winnaar van de Sabam Photo Award schrijft De Morgen:

Het beeld van een RTBF-journalist die een hond interviewt, heeft De Morgen-fotograaf Jimmy Kets een Sabam Photo Award opgeleverd. Die wedstrijd bekroont de meest humoristische foto van het voorbije jaar. Het beeld dateert uit de zomer van 2007 en is genomen voor de poorten van Hertoginnedal, waar de formatiegesprekken plaatsvonden.

Als u dat leest, denkt u: hoera voor Jimmy Kets! Hij heeft de Sabam Photo Award 2007 gewonnen!

Wij weten echter beter, wij kennen de truken van De Morgen, en daarom controleren wij even wat Sabam zelf verkondigt op haar website:

De jury, onder voorzitterschap van de humorist Bert Van Der Cruyssen, alias Bert Kruismans, kende de SABAM PHOTO AWARD (waarde : 2.000 €) toe aan Didier LEBRUN voor zijn foto « IKEA ou Orange Bleu ». De 2e prijs (waarde : 1.000 €) ging naar François WALSCHAERTS voor zijn foto « J’en fais quoi de la chaussure ? ». De 3e prijs (waarde : 500 €) viel te beurt aan Jimmy KETS voor zijn foto « Journalisten hebben hondenjob aan Hertoginnedal ».

Hoera dus, voor Didier Lebrun! Hij heeft de Sabam Photo Award 2007 gewonnen!

Sorry Jimmy, jij hebt de pech voor een krant te werken die de derde prijs niet goed genoeg vindt. Die het een beetje genant vindt dat je maar brons hebt, in plaats van goud. Die het dan nodig vindt haar lezers daarover wat op de mouw te spelden.

Troost je, Jimmy. Eigenlijk vonden wij jouw foto grappiger dan die van Lebrun. Wij kunnen je er geen 2.000 euro voor geven, maar misschien ben je al blij dat wij de derde plaats wél een puike prestatie vinden.

Een gedachte over “Bescheidenheid bij De Morgen

  1. Hartelijk dank :-) Ik vond de formulering in de krant ook een beetje ongelukkig gekozen. Ik vroeg me ook af waarom er niet gewoon in stond dat ik de 3de prijs heb gewonnen en LEBRUN de eerste…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s