Het microfooncomplot van de VRT

Luisteraar Henk wijst ons op een interessant artikeltje in Het Nieuwsblad, de krant die sinds kort bijna 300.000 lezers zal hebben. Dat is ongeveer 100.000 per gemiddelde VRT-microfoon, want blijkbaar hanteren ze bij de openbare omroep drie microfoons voor één interview. Wij lezen voor uit de krant:

Drie journalisten van dezelfde zender voor één en dezelfde persoon: van het goede te veel? Toch niet, zegt Anne Stroobants van de VRT. ‘Er was een ploeg van Het journaal, een van het radionieuws en een van TerZake. We willen het nieuws zo snel mogelijk brengen, maar we willen er geen eenheidsworst van maken. We wegen snelheid en kwaliteit constant af.’

Onzin, beste Anne, want die drie microfoons registreren op dat moment precies hetzelfde interview, dat op TerZake overigens niet eens aan bod kwam. Of het op de radio kwam weet ik niet, maar het zou me sterk verbazen als daar andere fragmenten gebruikt werden dan bij Het Journaal. Desalnietemin: als iemand bewijsmateriaal heeft, zenden wij het graag uit.

In onderstaand fragment, ons toegestuurd door luisteraar Arne, ziet u hoe politici belaagd worden door een menigte uitzinnige microfoons. De witte microfoon achteraan, die u bijna niet ziet, is van het radionieuws.

Wij vermoeden een andere reden dan het vermijden van eenheidsworst: de microfoons moeten samen meer plaats innemen dan het hoofd van de geïnterviewde. De bedoeling is dat de microfoons langzaam opschuiven, zodat binnenkort politici op televisie niet meer te zien zullen zijn.

Wellicht is dit een nieuwe richtlijn van Siegried Bracke, die niet inziet waarom politici nog op televisie zouden verschijnen als hij dat zelf ook niet meer doet.

Advertenties

Een gedachte over “Het microfooncomplot van de VRT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s