Dubbel werk

Als Peter Vandermeersch nog eens in zijn kosten moet zitten snijden, hoop ik dat hij deze tip leest. Er kan volgens mij een aardige som geld uitgespaard worden door de redactie van DS online te herorganiseren. Nu gebeurt daar veel dubbel werk. Erg veel.

Toch is het wel eens aardig om het zo te zien, zo kan je verschillende artikels met mekaar vergelijken. Onder de titel “Brits onderzoek naar wapendeal onterecht gestopt” schrijft svw zijn artikel op basis van persagentschap AP. Zijn collega dsl (“‘Brits onderzoek naar corruptie onterecht gestaakt’“) geeft belga/dpa op als bron.

In de artikels staat dan ook net iets andere informatie. Volgens swv was het motief voor Blairs stopzettingsmanoeuvre zijn angst dat Saudi-Arabië geen medewerking meer zou verlenen in de strijd tegen terreur. Dsl beweert dat Blair vreesde dat dat land een militaire bestelling zou annuleren. Interessant.

Een verhaal dat tweemaal op de site staat, is belangrijk genoeg om een papieren kolommetje te krijgen, mag ik hopen, en dus ben ik benieuwd welke van beide versies morgen in de krant staat.

UPDATE 11/4
Drie papieren kolommetjes vandaag:

Toch kreeg het Serious Fraud Office (SFO) van de regering-Blair het advies om zijn onderzoek te staken. Officieel moest dat uit strategisch belang, uit vrees dat Saudi-Arabië zich zou terugtrekken als partner in de strijd tegen terreur. Maar volgens de Britse pers had Saudi-Arabië de Britse regering onder druk gezet: het zou gedreigd hebben een miljardenorder voor de levering van Typhoon-gevechtsvliegtuigen te annuleren.

Advertenties

2 gedachtes over “Dubbel werk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s