Ambitieus

Mediakritiek is goed begonnen. Of laat ons zeggen: ambitieus. Er staan alvast een aantal interessante artikels op. Er staan ook al artikels op waarvan een mens toch even met zijn ogen rolt. Hoe geloofwaardig is Lieven Desmet als hij de overheidssteun aan de VRT in vraag stelt?

Lieven Desmet is journalist bij Trends, dat eigendom is van Roularta. Roularta is ook voor de helft eigenaar van de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa), de groep die onder meer vtm en Q-Music bezit.

Samengevat: de baas van Lieven Desmet is ook de baas van vtm en Q-Music, concurrenten van de VRT-zenders één en Donna dus. Hoe objectief gevormd is Desmet zijn mening dan, hoe evenwichtig draagt hij zijn argumenten aan?

Stel dat Desmet na zijn onderzoeksjournalistiek tot het besluit komt dat de VRT dringend méér geld moet krijgen van de overheid. Zou hij dat ook zo neerschrijven in Trends? Het lijkt mij sterk dat er in Trends tegen de eigenaar van Trends zijn kar gereden zou worden.

En dat zo’n stukje dan in Trends verschijnt: ach, wat zou het? Maar dat het op een ambitieus en neutraal forum zou moeten dienen om een discussie over de kerntaken en financiering van de VRT uit te lokken, dat is een beetje jammer.

Advertenties

7 gedachtes over “Ambitieus

  1. Jamaar, Emile, gij hebt toch ook nog nooit geschreven dat de VRT dringend méér geld moet krijgen van de overheid. En daar kunnen we toch ook niks uit afleiden?

  2. Wanneer jij niet “in de media zit” (zat) dan is eens te meer aangetoond dat de beste stuurlui zeer dikwijls aan wal staan.

  3. Dit is nu net wat we proberen op te zetten: een site waar men kritiek geeft gebaseerd op argumenten en waar men nu voor één keer niet de persoon gaat viseren. Dat is wellicht ook de reden waarom mediakritiek in Vlaanderen tot nu toe niet mogelijk was. Je kunt elke discussie smoren door op de man te spelen. Ik daag u uit om een stuk te schrijven over de financiering van de VRT. We zullen het met veel plezier publiceren.

  4. Ik begrijp uw reactie niet goed, Ides Debruyne. U vindt dat ik op de man speel, maar dat doe ik niet. Als ik iets of iemand viseer, is het niet Lieven Desmet, maar wel de redactie van mediakritiek.be.

    Want bent u het niet met me eens dat het zou verbazen als in Trends een stuk zou verschijnen dat pleitte voor meer overheidsfinanciering voor de VRT? En dat zo’n stuk dan geen goede basis is voor een echte discussie?

    Waarom zet u eigenlijk de functie van uw medewerkers bij hun naam? Voor hun ijdelheid, of omdat de lezer hen zou kunnen kaderen? Dat is alles wat ik doe: Lieven Desmet kaderen. En daarmee zijn stuk ook, dat ik niet slecht of verwerpelijk vind. Ik vind het zeer passend voor Trends, maar niet voor mediakritiek.be, als dat forum zijn ambitie wil waarmaken.

  5. Wat u zegt. Anoniem blijven, dat is een beetje zoals een defect e-mailadres opgeven. Zo is het moeilijk communiceren. Gelukkig laat u andere adressen rondslingeren op het internet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s