Leve het flutblad Humo!

Het zal u niet verbazen dat wij geen fans van Humo zijn. Wij staan in deze echter tamelijk alleen, want het weekblad is populairder dan ooit. De oplage van Humo is flink gestegen en daar kunnen we weinig tegenin brengen.

Die stijging wordt uitvoerig belicht in de Vlaamse pers, want er is geen nieuws zoals nieuws over de Vlaamse pers. Humo maakt deel uit van de Sanoma-groep, waar Aimé Van Hecke de plak zwaait. Daarom mag een fiere snor in De Morgen toelichten wat volgens hem de oorzaken van het succes zijn:

Naar een oorzaak hoeft Sanomabaas Van Hecke niet lang te zoeken. “We hebben dit najaar de TTT-pagina’s fors uitgebreid, de tv-pagina’s verbeterd en de focus nog meer gericht op sociaal relevante verhalen.”

Hoewel wij Humo een flutblad vinden, zijn wij toch erg verheugd over de goede verkoopcijfers. Dat is omdat Humo een redactie heeft met een sterke visie over haar blad en bovendien de ballen om die visie tegen iedereen die zich wil moeien te verdedigen.

Tegen Aimée Van Hecke zelf, bijvoorbeeld. Goedele Liekens haar blaadje samen met Humo verdelen? No way, Aimée. Een editorial manager van Sanoma om de hoofdredactie te superviseren? Op je bolle buik, Aimée. Geen van die twee plannen zag de redactie zitten, geen van die twee plannen heeft het management kunnen doordrukken.

Een redactie met hersenen en kloten, meer heeft een blad niet nodig. Managers en marketeers zijn volstrekt overbodig. Bij Humo dan, de redactie van De Morgen zouden wij ook niet zomaar de losse teugel geven.

Advertenties

Een gedachte over “Leve het flutblad Humo!

  1. Is Humo niet dat blad dat je gratis krijgt bij aankoop van een nooit te bekijken dvd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s