De Mega Mindy in Rik Van Cauwelaert

Voor het goede begrip bieden wij u aan: een beknopt persoverzicht over de wonderbaarlijke verschijning van Fientje Moerman in het Vlaamse parlement.

Wim Winckelmans schreef vrijdag in De Standaard:

Nochtans is haar terugkeer en de relatie met de partijgenoten nog broos.

Voor De Morgen berichtte Tine Peeters een dag eerder:

Tot ieders verbazing, niet het minst bij de Open Vld, keert ex-minister Fientje Moerman via een achterdeurtje terug in het Vlaams Parlement.

Bij de VRT bevestigt Lisbeth Imbo vandaag:

Margriet Hermans vertrouwde me ’s avonds toe, in de schminkstoel van de VRT, dat ze van haar stoel viel toen ze u [Moerman] daar zag binnenkomen. Iedereen trouwens, als ik zo de reacties hoor. Zelfs Marc Cordeel, tenslotte toch de Open VLD’er die u opvolgt, wist niet dat u zijn zitje zou innemen.

Na enkele dagen is iedereen het er dus over eens dat Fientje Moerman zich tot verbazing van vriend en vijand weer in de politiek heeft gemanouvreerd. Eerder ondanks dan dankzij de partijtop, schemert in sommige commentaren door.

Iedereen, dat is het gemiddelde, luie en domme journaille. Er is één man die wel beter weet en dat die man Rik Van Cauwelaert is, verbaast u niet. Hij orakelt:

En kijk, luttele maanden na de affaire werd met de hulp van de partijleiding en via een omweg de retour van mevrouw Moerman naar de politiek, en dus naar de prinselijke emolumenten van de overheid, mogelijk gemaakt.

Van Cauwelaert ziet in zichzelf een soort Cassandra: hij verkondigt de onvermoede waarheid, maar niemand wil naar hem luisteren. Wij zien in Van Cauwelaert een soort Mega Mindy: hij verkondigt vervelende fabeltjes, maar je moet ze aanhoren, willen of niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s