Ironie, mijn beste

Wat is er groter dan het ego van de journalist? Niets, tenzij mijn leedvermaak wanneer het door de mand valt, hoezee!

Erg leuk in dat verband was dit stukje vandaag bij De Morgen online. De schrijver volgt de Amerikaanse voorverkiezingen! Indrukwekkend is dat. Hij leest dan ook de verkiezingsblog van de New York Times, inderdaad, het professionalisme kent geen grenzen. Het intellectueel vermogen van de journalist wel, maar wie neemt hem dat kwalijk als zijn Amerikaanse evenknie met hetzelfde euvel behept is?

Eén zin uit de speech begrepen wij niet: “I won’t let anyone Swift-Boat this country’s future”. De man van de NYT biedt geen soelaas: “Not quite sure what she’s talking about”.

Gelukkig bieden een paar alerte lezers van De Morgen wel soelaas. “Not quite sure what she’s talking about” is onversneden sarcasme. “Swift-boating” slaat op de moddercampagne die destijds tegen John Kerry werd gevoerd, dat is parate kennis in de Verenigde Staten.

Maar niet aan de Arduinkaai. Dat komt omdat ze daar alleen stukjes blog van de NYT lezen. Als ze dit artikel, over hetzelfde onderwerp in dezelfde krant hadden gelezen, hadden ze het zelf ook gesnapt. Maar een hele heuse krant gaan lezen, dat is er teveel aan bij De Morgen.

En zelfs die blog helemaal lezen is er teveel aan. Hoe ik dat weet? Goede lezers van de blog noemen Katharine Q. Seeleye niet “de man van NYT”.

Advertenties

Een gedachte over “Ironie, mijn beste

  1. Eerst en vooral, The Caucus (de blog van de NYT waar je het over hebt) is geweldig.

    Dat gezegd zijnde, idd flater van De Morgen.

    Ik heb Hillary’s speech live gezien, en net als mensen rondom me had ik ook een probleem met die zin. Eerste reactie: wat doet die referentie hier in godsnaam? (Hetzelfde als de NYT tijdens hun liveblogging.) Tweede reactie: oh, dit is haast zielig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s