Web 2.2 komt er aan

Een tijdje geleven hadden wij een gretig opgepikte uitzending over het genante gebrek aan visie op online media bij de Vlaamse krantenuitgevers. En het heeft gewerkt! Want wat lees ik vandaag in De Standaard:

Corelio, de uitgever van onder meer de kranten Het Nieuwsblad, Het Volk, De Standaard en Vers l’Avenir, zet een belangrijke stap in een vernieuwde visie van de uitgever op online media.

Dat is nog eens goed nieuws. De vernieuwde visie heet 24.be (goed gevonden) en belooft eindelijk komaf te maken met de huidige trend aan overvolle nieuwssites vol advertenties en overbodigheden als het weer en allerlei polls. Je kiest zelf wat je interesseert. Web 2.0 dus, en het zou met niet verbazen als het een voorbode van web 2.1 of zelfs 2.2 was.

Je krijgt “regionaal sportnieuws, het weer, het laatste nieuws over de Amerikaanse verkiezingen, gezondheidstips, een cultuuragenda”.  Wauw. En dat is nog niet alles: je kan e-mails lezen, een agenda bijhouden, een adresboek opbouwen en zoekertjes doorsnuffelen. We vergeten in ons niet te stuiten enthousiasme ongetwijfeld nog dingen.

Ongelooflijk toch? Wie had verwacht dat je al die dingen op één site kon combineren? Dat is nog eens een vernieuwde visie op online media. Er zitten duidelijk conceptuele genieën op de webafdeling bij bij Corelio. Wat zeggen ze er zelf over?

We zien dat er ook succesvolle nieuwssites opstaan die louter andere nieuwssites samenbrengen. Ook daar wil Corelio een belangrijke rol spelen. Vandaar 24.be.

Je ziet het, één en al revolutie in de mediawereld. En Corelio is er de drijvende kracht achter.

Advertenties

2 gedachtes over “Web 2.2 komt er aan

  1. Wat is er met 24.be gebeurd sindsdien? De url staat nog altijd geregistreerd op naam van Denis De Bruyne, nog steeds communication manager bij Corelio. Ondanks 24.be dus blijkbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s