Desinformatie uit onbetrouwbare bron

Ik zou oppassen met dat terreuralarm. Het kan niet anders dan erg ernstig zijn, dat weet ik bijna zeker. Ik beschik namelijk over desinformatie uit zeer onbetrouwbare bron, jawel. U beschikt er overigens ook over.

Jean-Marie Dedecker (LDD), de man die denkt dat zijn pens ‘gezond verstand’ heet, beweert dat er niets aan de hand is. Hij ziet in het terreuralarm een complot van overheden en functionarissen. Welk doel het complot zou dienen is niet helemaal duidelijk, maar dat komt vaker voor bij goede complottheorieën. En omdat hij, ondanks zijn minachting voor verkeerswetten, toch over burgerzin beweert te beschikken, vraagt hij een onderzoek naar het alarm aan. Hij beschikt over bronnen binnen de politie, het is me toch wel wat, en daarom weet hij zeker dat het een grote politieke mediastunt is.

Het doet me denken aan de vorige keer dat Jean-Marie over bronnen beschikte. Toen kende hij de namen van Vlaamse toprenners die doping namen! Ja, hier zouden koppen rollen! U kent het resultaat: enkele bejaarde kermiskoersers opgepakt, geen sprake van toprenners, en Jean-Marie een proces wegens laster en eerroof aan zijn broek van die grote namen. Dat proces verloor hij drie weken geleden.

Wanneer hij nu opnieuw over inside information beschikt, maak ik me dus niet teveel zorgen over het politieke complot achter het terreuralarm. Ook niet over het alarm zelf, ik heb vertrouwen in onze politiediensten.

Radio Plasky doet een klein gokje naar de uitkomst van het onderzoek: twee politiemensen, gefrustreerd door de formaliteiten, hiërarchie en geplogenheden, kloegen net iets te luid en hebben daar al lang spijt van. Case closed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s