Tussen de lakens met Carla

Doorheen de geschiedenis is al vaak gebleken dat machtige (staats)mannen zich wel eens aangetrokken voelen tot mooie vrouwen, en omgekeerd. Soms wordt er gekokketeerd met de vrouw, soms wordt ze als minnares goed verborgen gehouden. Soms wordt ze als promotiestunt gebruikt, om het imago wat op te vijzelen – of om eventuele homoseksuele geaardheden te verdoezelen.

Van alle tijden dus. Nu doen die machtigaards wat mij betreft wat ze willen. Het kan mij niet schelen met wie ze tussen de lakens duiken, zolang het land maar goed bestuurd wordt.

Bij deze dus een oproep aan de kwaliteitskranten om stante pede op te houden met de berichtgeving over Nicholas Sarkozy en Carla Bruni. En meteen ook de pedanterie overboord te gooien. Want er wordt niet geschreven over de affaire zelf, nee, dat is een kwaliteitskrant onwaardig.

De truken van de foor komen boven. De Morgen bijvoorbeeld berichtte van de week over een relletje in de Franse pers. En dit weekend schreef Walter Pauli een zeer onderhoudend stuk over de mediafiguur Sarkozy. De Standaard had dan weer een interview met Bernard Henry-Levy, waarbij de geïnterviewde het ook even over de president en zijn nieuwe vriendin heeft. Nooit rechstreeks, maar uiteindelijk hebben ze het wel allebei gebracht.

Mocht Sarko nu nog seksuele relaties onderhouden met Kadhafi, en daarom de plooien tussen de twee landen willen gladstrijken, dan zou ik het wel willen weten. Maar Carla Bruni… Ik lees het smeuïge verhaal wel in Dag Allemaal. Of net niet natuurlijk.

Advertenties

Een gedachte over “Tussen de lakens met Carla

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s