Zou hij het zelf geloven?

Nieuws van het visserijfront: de Europese visserijraad heeft nieuwe quota vastgelegd. Ik citeer Metro van gisteren donderdag:

 Voor volgend jaar worden worden de quota voor tong opgetrokken met 8%, en voor tarbot en griet zelfs met 20%. Bovendien mag er in de Noordzee voor het eerst sinds jaren weer meer kabeljauw gevangen worden, tegen het advies van van wetenschappers en milieudeskundigen in.

Gelukkig hebben wij een Minister van Zeevisserij die zich niet van zijn stuk laat brengen door die wijsneuzige wetenschappers.

Ook Vlaams minister-president Kris Peeters is tevreden met het bereikte resultaat: “De maatregel zal bijdragen aan een duurzame toekomst voor onze sector.”

Goed gedaan, Kris! Wetenschappelijk advies is er om te negeren, meer nog: om tegen te spreken! Die specialisten zijn enkel gebaat bij het voortbestaan van het probleem, anders zijn ze hun baan kwijt. Hun cijfers en bewijzen zijn waardeloos, dat is slechts wetenschap. Wetenschappers zijn niet meer dan een lobbygroep en een Minister van Zeevisserij mag zich niet laten beïnvloeden door lobbygroepen. Deze beslissing getuigt dan ook van politieke moed en groot staatsmanschap. Proficiat!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s