Intolerant

De Standaard-fotograaf Wouter van Vooren blogde zich donderdag een dag lang door het massale fotoaanbod dat zijn collega’s van overal ter wereld dagelijks krantenredacties binnensturen. Of hij een van de woensdagbloggers is, is niet helemaal duidelijk. An Nelissen heeft geblogd, Marc Reynebeau heeft geblogd (al hield hij wel een lunchpauze van zo’n drie uur – een pauze die de echte fotoredacteurs zich ongetwijfeld niet kunnen permiteren).

londen.jpgDaarna bleef het even stil, ondanks beloftes maar nu was er dus Wouter Van Vooren. Een eerder intolerante Wouter Van Vooren, zo bleek. Hij koos ondermeer deze foto (via AP) van Luke Noon, die in Groot-Brittanië het gezicht is van de lokale BOB-campagne. Wouter schrijft:

In het Londense Paddington Station staat Luke in een reuzegroot omgekeerd leeg bierglas. Reden genoeg om eens goed met de jongeman te lachen zou je denken. Maar hij heeft het verdiend! Vorig jaar in december is zijn rijbewijs ingetrokken nadat hij in het zakje had geblazen. Hij had anderhalve keer te veel alcohol in zijn bloed.

Anderhalve keer. Dat betekent in Belgische normen dat de jongeman drie in plaats van twee glazen had gedronken. Versta mij niet verkeerd, ik juich dronkenschap achter het stuur geenszins toe. Maar dit uitroepteken is op zijn minst overdreven te noemen.

Het zou mij niet verbazen als dit een stunt is met medewerking van de jongeman in kwestie, al dan niet betaald. Tenzij Groot-Britannië werkelijk afgezakt is naar Middeleeuwse toestanden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s