Blogbeu

Zelden iemand zo pisnijdig en toch gefundeerd het hele bloggerswezen weten afkraken als Wanda Perez in Een blog voor je kop, dat de Martin Van Amerongen-prijs won. Ze gaat daarin kort maar lekker scherp door de bocht en vindt dat er weinig gewonnen is met de hele blogcultuur, die er vooral op neerkomt dat idioten overal hun idiotie neerkladden – iets wat moeilijk te ontkennen valt. Op zich vind ik dat niet problematisch, zolang het niet op mijn voorgevel is, maar de blogcultuur infecteert helaas ook ernstige media (hoewel Perez’ voorbeeld van De Telegraaf daar natuurlijk een beetje belachelijk is) en dat is minder fijn.

Vanzelfsprekend ben ik het met haar eens, maar ik heb toch een klein puntje van kritiek. De anonimiteit van bloggers ‘reaguurders’ is niet van doorslaggevend belang voor de povere kwaliteit van het geblogde materiaal. Verplichte identificatie op blogs of reacties op blogs tilt de discussie niet naar een hoger niveau. Het volstaat om af en toe de lezersreacties op DS online te lezen om dat te zien. Mijn voorlopige favoriet van vandaag is ene André Billiet, die in een reactie op de kerstactie van Peeters & Pichal, het volgende laat optekenen, zonder enige interpunctie of gêne:

radio 1,heeft,zoals altijd gelijk.Kerstgedoe vanaf 15/12 is vroeg genoeg,de bells jinglen nu al mijn oren uit.Jammer genoeg zijn we nu al reeds teveel gecommercialiseerd,halloween,valentijn,overgewaaide yankee-toestanden,amerikanen hebben nu eenmaal geen traditie en geen geschiedenis!

Verder hoop ik met dit bericht Wanda Perez danig in verwarring te hebben gebracht. Want wat met waardeloze blogs die haar gelijk geven?

Een gedachte over “Blogbeu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s